Bliv klar til den store julemiddag

Har du været så heldig at få tjansen, som værende den der skal stå for den store julemiddag til juleaften? Så frygt ej, for vi har nemlig samlet lidt inspiration samt guide til, hvad du skal huske at have styr på, så I kan få en rigtig dejlig og god aften i et godt selskab. Det gælder alt fra maden til, at der skal være pyntet godt op, så man ikke er i tvivl om, at der er jul.

Hvad skal du servere?

Der findes rigtig mange forskellige variationer af den klassiske julemad, der bliver serveret juleaften. Du skal enten servere flæskesteg eller and, men du kan også servere begge dele, så dine gæster kan tage lige det, som de allerhelst har lyst til. Til kødet skal der naturligvis være nogle kartofler, som både kan være kogte eller bagte kartofler. Til jul er der mange, som nyder de brunede kartofler, som er vendt i en masse sukker. Det er også et sikkert hit. Rødkål, grønlangkål, rødbeder og sovs er alt sammen tilbehør, som skal tilbydes. Dette er er hovedretten, men nogen foretrækker også at have en forret, som de tilbyder gæsterne inden. Flere er dog gået væk fra det, da man bliver så hurtig mæt. Du kan her servere tarteletter eller noget godt, men mange bruger også alt slikket og julegodterne som en forret. Det vil altid stå fremme, så gæsterne frit kan benytte det.

Til dessert skal den klassiske risalamande serveres, hvor der selvfølgelig skal være en mandelgave til vinderen af mandlen. Der kan blive tilbudt is til dem, som ikke kan lide dette.

Julepynten

Udover den lækre og dejlige mad som dine gæster ser meget frem til, vil de altså også se en masse julepynt. Det gælder både rundt i hjemmet, hvor et must er, at du har et flot og pyntet juletræ. Borddækningen kan også bestå af noget flot julepynt eller en juledekoration, som giver pynt til bordet. En pæn juledug med juleservietter er også en god måde at skabe en god julestemning ved bordet.

Så er der ikke andet tilbage end, at I skal vide aften i fulde drag. Du kan bringe stemningen helt i top ved at spille noget julemusik i baggrunden.

Hvis du ikke føler, at du har nok plads i din bolig, kan du renovere det, så det bliver større. På den måde vil du have bedre plads til alle dine gæster, så i kan fejre alle begivenhederne sammen. Med et tømrerfirma i Galtenkan du få din drøm til at gå i opfyldelse.