Løb og sundhed

Gode råd til en sund livsstil

En sund livsstil er vigtig, da det er med til at give overskud i hverdagen og får din krop til at fungere optimalt. En sund livsstil kan være kendetegnet på mange forskellige måder, og folk kan have forskellige opfattelser af, hvad en sund livsstil er. For nogen er det at motionere jævnligt, og forsøge at minimere indtagelsen af sukker og kulhydrater. For andre kan det være en sund livsstil, hvis man får 8 timers søvn hver nat, og spiser frugt hver dag. Uanset ens opfattelse af en sund livsstil, så er det altid en god idé at forsøge at imødekomme det. Her kommer et par gode råd til, hvordan du kan forbedre din livsstilskvalitet.

Spis mere grønt

Spis mere grønt! Det lyder måske meget simpelt, men det kan godt være svært for mange. Forsøg at spise 2-3 stykker frugt om dagen, gerne morgen, middag, aften. Det kan være æble på din youghurt/müsli eller friskpresset appelsinjuice. Mulighederne er mange. Derudover kan det være smart at blive inspireret til gode opskrifter med sunde ingredienser. Så kan aftensmaden pludselig bestå at lækker og sund mad i stedet for take-away hver aften. En varieret kost kan være med til at give en sund livsstil. Brug eventuelt madpyramiden hvis du er i tvivl.

Sørg for at dyrke motion

Motion er meget vigtigt for at få en sund livsstil. Det kan være en gåtur med hunden eller en tur på løbebåndet i fitness. Du kan være meget kreativ med dine måder at dyrke motion på. Det er blot vigtigt at få inkorporeret en form for motion i din hverdag. Det kan også være med til at du samtidig får frisk luft, hvilket også er rigtig godt for krop og sind. Det giver dig en afstressende fornemmelse, og du kommer til at tænke mere klart.

Skru ned for alkohol

Noget af det mest usunde for at skabe en sund livsstil er alkohol. Det kan være alt ødelæggende både for kroppen, men også for ens energi, overskud og humør. Hvis du selv føler, at du har en tendens til at drikke lidt for meget alkohol, så er det vigtigt, at du kommer i alkoholbehandling. Det samme gælder, hvis du har oplevet et familiemedlem eller en ven i den situation. Er det en alvorlig situation, som kræver en konsekvent handling, så er der også muligheder for akut alkoholbehandling. Det er vigtigt, at man tør erkende sit problem. Men det er samtidig også vigtigt at gøre ens nærmeste opmærksomme på problemet, så de kan få hjælp.