Vi skal bygge til

Ja, nogle gange bliver hytten altså bare for lille. Dog er det ikke boligen herhjemme, men i stedet sommerhuset ved Vesterhavet, som skal have en kærlig hånd og en mindre udbygning med et lille værelse ekstra. Det skyldes, at børnene gerne vil have venner på besøg, når vi er deroppe, og det har indtil du ikke været muligt. Eller jo, i enkelte tilfælde har de sovet på gulvet i stuen eller i telt ude i haven, men det holder bare ikke i længden. Derfor bygger vi et lille sovekammer med to køjesenge, så vi rigtigt kan få fyldt huset med liv og glade dage.

Finansiering

I disse tider er det ikke nemt at få lov til at låne i banken. Vi fik desværre afslag, og det var da en noget nedslående nyhed. Selvom vi i princippet godt kunne vente et par år med at udvide, så er drømmen at få mulighed for at udvide allerede her til sommer. Derfor har vi valgt et lån uden bank. Det betyder en smule højere renter for os, men vi har valgt at låne gennem simpelkredit, som kunne give nogle rigtigt gode lånebetingelser. Lånet udenom banken betyder for os, at vi kan få opfyldt vores drømme.

Tilbygning

Vi kunne helt sikkert godt have bygget det selv, hvis vi havde tiden og overskuddet. Dog har vi meget på skemaet for tiden, så derfor får vi et byggefirma til at bygge tilbygningen. De har tegnet det helt rigtige for os, og kan sørge for alt fra murer og tømrer til elektriker og materialevalg. Det har gjort processen helt vildt nem og tryg. Vi føler i hvert fald, at vi har fundet den helt rigtige løsning med både lån og byggeplan. Vi forventer allerede at være i gang her til det tidlige forår, så tilbygningen kan stå klar i starten af sommeren. På den måde får vi mest muligt ud af det.

Skal vi så stadig rejse?

Selvom I sikkert allerede kender svaret, så vil jeg lige understrege det: Ja. Vi elsker at rejse og synes også, at det er vigtigt for børnenes kulturelle dannelse at komme ud at se noget andet. Sommerhuset bruger vi til at slappe af og finde os selv i en travl hverdag. Det bruges ofte i de små skoleferier, forlængede weekender og så lånes det også ud til venner og familie. Vi er glade for, at vi har muligheden for at gøre det hele.