En uge med fart på

Sidste uge var uden tvivl hektisk. Kalenderen var fyldt op med aftaler både for mig, manden og børnene ved siden af arbejde og skole, og det kan altså godt få pulsen op. Det kan være meget forskelligt fra uge til uge, hvor meget tid vi bruger på aftaler ved siden af, men grundet sygdommen ugen forinden, så var mange aftaler blevet udskudt til ugen efter. Det betød, at vi måtte sørge for at få timet kørsel, madlavning og meget andet for at få skemaet til at gå op. Derfor havde vi planlagt ugen grundigt forinden, så vi kunne holde hoved og hale på det hele.

Planlægning

Når man står foran en travl uge, så er den eneste rigtige løsning at planlægge sig ud af det. Derfor sad manden og jeg lørdag aften og udformede et skema for den kommende uge. Det viste vi også til børnene om søndagen, så de var helt klar på, hvad det var for en uge, som vi havde i vente. De havde også lidt indvendinger, som vi selvfølgelig retter til, så alle er helt klar på ugens løb. Det virker utroligt godt for os som familie.

Finde de små pauser i hverdagen

For os handler det også især om at finde de naturlige pauser i hverdagene. Hvis der kommer for meget fokus på alt det, der skal gøres, så går alt det sjove hurtigt ud af det. Konkret betyder det, at vi laver store portioner mad, så vi ikke skal bruge tid på det og nyde tiden, som vi har sammen. For eksempel var jeg også til min gode Tandlæge på Amager i fredags, og her var det helt rart at kunne ligge og slappe af i stolen. De har en utroligt god stemning der, som man bare opfatter lige med det samme, når man træder ind i deres lokaler.

Huske tiden sammen

Når der er så fyldt en kalender, så sørger vi også for at lave lommer, hvor vi er sammen som familie og partnere. Det betyder nogle sene aftener med vin med manden, og så betyder det også ro til at være sig selv i et trygt selskab. Derfor sørger vi også for at sidde ned og spise aftensmad alle sammen – de dage, hvor det kan lade sig gøre naturligvis. Så her var lige en lille gennemgang af, hvad vi gør i de travle uger, så tiden ikke løber fra os og alle får en god uge.