Ting, jeg gør, for at leve sundere

Det kan være svært at implementere en sundere livsstil i en travl hverdag, men jeg har de sidste år forsøgt at ændre nogle vaner. Nu, hvor nytår er lige om hjørnet, og mange sætter sig et mål om en sundere hverdag i det nye år, så vil jeg da gerne give mine tips videre. Man skal selvfølgelig huske, at det er ting, der har virket godt for mig, men ikke nødvendigvis gør for alle andre. Så find de ting, du tror, der kan give mening for dig og din hverdagssituation.

En grøn start på dagen

Jeg starter altid dagen ud med en smoothie eller en juice. Det skyldes, at jeg føler mig opkvikket bagefter. Den bliver som oftest efterfulgt af noget mere mættende som en rugbrød eller havregrød, men jeg er slet ikke i tvivl om, at det grønne indspark er med til at give mig en god start på dagen. Efterfølgende har jeg nemlig både fået mere energi men også en pænere hud. Det skyldes, at de hovedsageligt fyldes med grøntsager og blade samt en gulerod til at søde og et æble til at give syre. Opskriften varierer meget alt efter, hvad vi lige har af rester i køleskabet.

Skiftende arbejdsstillinger

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg arbejder som pædagog for yngre børn. Dog er jeg også inde over meget af det administrative på mit arbejde, hvor jeg bruger mange timer om dagen på at sidde stille. Det har resulteret i, at min ryg har været øm i lange perioder. Derfor er jeg begyndt at variere mine arbejdsstillinger. Det gælder både forskellige stillesiddende stillinger såvel som stående. Det har resulteret i, at jeg har fået en meget bedre kropsholdning og mindre ømhed i kroppen. Jeg kan virkelig anbefale alle at undersøge mere om, hvilke arbejdsstillinger der gør godt for dem. Læs mere om sundhed og helse her.

Træning derhjemme

Jeg har tidligere nævnt, at jeg træner derhjemme for at spare tid. Men det giver også mere tid til træningen, fordi jeg ikke skal bruge tid på at transportere mig frem og tilbage. Mit træningsudstyr er ikke legetøj, men nogle gange får børnene lov til at prøve kræfter med lidt mild træning med blandt andet elastikker, måtte og bold. Det får vi vældig meget sjov med, og jeg får da i den grad også pulsen op, som jo er hele formålet med træning, så jeg tænker, at det er meget godt.