Hjælp til spændinger

Jeg har den seneste tid haft utroligt mange spændinger i min nakke. Det har ført til daglige hovedpineture og nærmest migrænelignende symptomer. Lægen har beordret, at jeg skulle tage fri eller ferie fra mit job som pædagog, og det har jeg set mig nødsaget til. Så lige nu har jeg to ugers fri, hvor jeg forsøger at belaste min nakke så lidt som muligt. Jeg er ikke sikker på, hvordan mine spændinger er opstået. Måske jeg har kigget for meget på børnenes tegninger, eller også har jeg løftet for meget på de små. Lige meget hvad, så er skaden i hvert tilfælde opstået her efter min sommerferie og på jobbet.

En masse afslapning

Selvom jeg har en tendens til at give mig til diverse gør-det-selv-projekter eller en masse sport og motion i min ferie, så har det været en undtagelse denne gang. Jeg sørger i stedet for at komme en masse ud i haven og slappe af i det gode vejr. Her har vi hængt en hængekøje op, og den er bare supergod at ligge i, når min krop er meget spændt op. Derudover har jeg lavet en masse god mad, og det er også bare en hyggelig måde at bruge ferien på.

Massage

Jeg er også begyndt at få massagebehandlinger, og jeg har sjældent oplevet noget lignende. Min dygtige massør har fundet en masse steder i min krop, hvor jeg har spændinger, og det har virkelig hjulpet på at få løsnet op. Han er også overbevist om, at mine nakkespændinger kommer helt nede fra min lænd, som åbenbart var helt låst. Han udøver det, der kaldes nordisk massage, som er en kombination af fysiologisk massage, bindevævsmassage og mange andre teknikker, og det virker bare på min krop. Jeg er kommet ind i et behandlingsforløb, hvor jeg skal komme hver 2. uge, og jeg har allerede været der to gange. Jeg glæder mig sådan til at se udviklingen, for jeg kan allerede mærke en kæmpe forskel.

Yoga

Da jeg var yngre dyrkede jeg meget yoga, og det er jeg altså begyndt på igen. Det er både for at løsne spændinger, men det er også for at opbygge mine muskler. Jeg finder bare de korte kurser på YouTube og lignende, hvor man kan få dem helt ned til 10 minutter. Jeg forsøger at inkorporere dem hver dag, så jeg får bevæget min krop på en sund måde hver dag.