Min dag som pædagog

Pædagogfaget har været oppe at vende en del gange i den sidste tid. Derfor vil jeg da også gerne give mit besyv med om, hvordan jeg oplever det at være pædagog i en børnehave. Jeg ser nemlig mit job og min hverdag som én af de bedste, man kunne forestille sig. Herunder har jeg prøvet at portrættere en typisk dag

Morgen

Mine arbejdstider svinger meget, så vi kan få dækket vagtplanen helt fra klokken 6:30 om morgenen til 17:30 om aftenen. Derfor kræver det også en vis fleksibilitet af alle. Hvis jeg har morgenvagten, så møder jeg ind lidt over 6, så jeg er klar til at tage imod de første morgenfriske børn. Det er utroligt hyggeligt, og her er altid tid til at hygge om den enkelte.

Formiddag

Her handler det om at sætte en masse aktiviteter i gang. Det kan være udenfor med gemmeleg i det gode vejr eller indenfor til fordybelse i klodser eller tegning. Det er meget forskelligt, hvor børnene er i deres udvikling, så derfor forsøger vi også at tilpasse alle aktiviteter til dem. Et godt eksempel er, at nogle tegner en skæv kasse som et hus, mens andre er i gang med vinkelhuse med skråtag og karnap. Som regel kan børnene meget selv, men nogle gange har de brug for et lille skub for at kunne komme i gang med at lege sammen.

Middag

Hvis nogle har haft brug for en lur inden frokost, så vækkes de til den fælles frokostordning. Her har vi en ung pige i køkkenet til at tilberede maden til de små, og her gælder det om at fordele efter allergener og særlige behov. Det er det tidspunkt på dagen, hvor man får en stille stund med børnene, som samles om maden.

Eftermiddag

Efter frokost lægges en god del af børnene til at sove enten i vores puderum eller ude i barnevognene. Derfor er det vigtigt at holde de vågne børn væk fra de sovende enten i den anden ende af legepladsen eller indenfor i andre afdelinger. Det lærer de dog hurtigt at respektere. Eftermiddagen går også med at hjælpe forældre med at finde deres Lukas, Elise eller Miranda. Det er utroligt hyggeligt, og sidst på eftermiddagen er der ofte kun få børn tilbage. Og ja, det sker da i ny og næ, at en forælder er strandet i trafikken eller en aftale er glippet mellem to parter, men alle børnene ender alligevel med at blive hentet.