Stoler jeg på min bank?

Stoler jeg på min bank? Det er et spørgsmål jeg ofte stiller mig selv, særligt når det drejer sig om økonomi og store beslutninger. Det kan være svært at se bort fra, at bankmanden rent faktisk skal ”tjene” penge på mig som kunde, og at han/hun måske ikke altid anbefaler det bedste for netop min økonomi men nærmere bankens økonomi. Er det også noget du har tænkt over?

Jeg har fundet frem til, at mit forhold til min bank har skiftet igennem flere år. Da jeg var yngre var forholdet nærmest ikkeeksisterende, og der var ingen kontakt eller dialog, og dermed ingen tillid eller for den sags skyld, mistillid. Det var først da jeg blev 27 år og skulle købe hus med min mand, at jeg begyndte at tænke over hvilken bank jeg havde og om det egentligt var den rette bank for mig og os. I er måske flere som har siddet i samme situation, og det er virkelig svært at finde hoved og hale i hele denne bankverden. Hvilken bank skal jeg vælge? Hvorfor skal jeg vælge denne bank fremfor den anden? Og hvilke fordele og ulemper er der ved netop denne bank? Eller kan det i bund og grund være det samme, uanset hvilken bank du vælger. Min morfar er gammel bankmand, og han har altid sagt: ”Vælg den bedste bank til boliglån”. Og det har han selvfølgelig ret i, men hvordan ved man hvilken bank der er den bedste bank til boliglån?

Et boliglån blev en realitet for os i forbindelse med vores boligkøb, og vi skulle derfor til at tage stilling til hvilken bank der kunne hjælpe os på bedste vis. Vi startede med at kontakte 4 banker og aftalte et indledende møde. Efter disse møder blev det klart for os, hvor vigtigt det er, at man har et godt forhold til sin bank. Alle 4 møder var gode, og der blev sagt en masse kloge ord om lån, økonomi og meget andet. Vi forstod måske ikke halvdelen, så vi fokuserede på den fornemmelse vi havde da vi gik derfra. Vi var heldigvis enige om hvilken bank vi havde den bedste fornemmelse med, og hvor vi følte os trygge ved at overlade vores økonomi. Det er så vigtigt at have et godt forhold til sin bank og får skabt et tillidsbånd før eller siden. Det gør bare tingene meget nemmere for os, og vi er meget mere rolige omkring vores økonomi og fremtiden. Netop fordi jeg stoler på min bank.