Besøg på en vingård

I efterårsferien sidste år var vi i Italien for at suge det sidste af sommeren til os, inden efteråret kom over os. Derfor var det italienske et oplagt sted at tage hen, da vejret var perfekt til at tage ud at se en masse ting, men uden at man smelter helt væk i heden. En af vores mål var at komme forbi mindst en vingård og smage på de udsøgte vine helt tæt på deres oprindelsessted. Personligt er en af vores favoritvine chateau camplazens, som er en italiensk rødvin fra toppen af La Clape, et kalkstensbjerg i Languedoc området. Derfor besluttede vi os for at besøge den gamle romerske koloni, da vi alligevel boede i Motpellier, som ikke er langt derfra.

Et kig ud i markerne

Da vi var blevet taget godt imod af værten, blev vi først vist ud blandt alle vinrankerne på marken. Selvom det ikke lige var tid, så var der stadig lidt druer tilbage. Vi blev fortalt om alle de forskellige typer, og hvilke vine der passede til. Det var jo en hel videnskab i sig selv. Vi endte ud med at smage et par stykker af dem, men de var jo slet ikke så lækre som dem, man normalt køber i supermarkedet, som har et langt højere sukkerindhold.

Ned i kælderen

Nede i kælderen (ja, det kan lyde lidt skummelt) fik vi et kig på alle tønderne fyldt med vin. Det var utroligt spændende at høre om hele den proces om, hvad der sker med vinene. Mange af de vine, som de brygger på den vingård er i kategorien billige rødvin. Det betyder dog ikke, at der ikke står nogle meget kloge hoveder bag. Tværtimod, erfarede vi. Der blev virkelig også brugt god tid på at fortælle os om de forskellige processer og også lidt om, hvad andre gør anderledes. Jeg ville gerne fortælle jer nærmere om det, men det ville kræve en halv roman, så jeg vil i stedet anbefale jer at besøge stedet. Eller alternativt bare smage deres udsøgte vine.

Smagningen

Vi kommer nok ikke udenom, at vinsmagningen var højdepunktet på den tur. Hold da helt op, hvor var det fantastisk at smage disse perfekt iltede vine, som føltes som perler mod tungen. Det var utroligt lækkert, og vi fik også lidt delikatesser til. Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve vinene fra chateau camplazens, da de altså bare er noget helt særligt indenfor vine.